Pokémon Go komt steeds dichterbij. Volgens de ontwikkelaars is het ontwikkelen van Pokémon Go als het bereiden van een grote maaltijd voor vrienden of familie. De details zijn verfijnd en de ontwikkelaars zijn zowel angstig als enthousiast om hun creatie met iedereen te delen.

Zo geheten “fieldtesters” in Japan, Australië en Nieuw-Zeeland hebben de nodige informatie verzameld, waar de ontwikkelaars het nodige van kunnen leren. Vandaag wordt de “fieldtest” uitgebreid naar de Verenigde Staten om meer feedback te krijgen om het spel te verbeteren.

De ontwikkelaars vinden het opwindend om de verschillende verhalen te horen van de fieldtesters in hun zoektocht naar Pokémon. Onlangs zijn er nog nieuwe functies toegevoegd om de gameplay nog verder uit te breiden. Trainers kunnen nu Pokémon evolueren, wat zorgt voor een nieuwe gameplay. Daarnaast kunnen Trainers Pokémon eieren verzamelen, naast het verzamelen van Pokémon. De Trainers krijgen een goede work-out, gezien ze een vooraf ingestelde afstand moeten lopen om het ei uit te laten broeden. Egg Incubators worden in de gameplay aangeboden om bij dit proces te helpen.

Trainers zullen ook Pokémon Gyms tegenkomen op werkelijke locaties. Denk bijvoorbeeld aan een standbeeld, monument of een speciaal gebouw. Met de komst van de Gyms kunnen trainers hun Pokémon testen in Pokémon Battles en concurreren tegen de andere teams. Een lege Gym kan worden opgeëist door een team wanneer een Trainer een Pokémon in de Gym plaatst. Gyms groeien in prestige wanneer iemand van dezelfde team de gym traint. Gyms met een hogere level hebben meer ruimte voor Trainers om hun Pokémon in te zetten. Spelers afkomstig van een andere team, kunnen de Gym uitdagen om de verdedigde Pokémon aan te vallen. Spelers kunnen samenwerken in groepen om de rivaliserende Gyms uit te dagen en te veroveren.

Fun Fact: Na uren in de fieldtest gameplay is Venusaur nog niet gespot. Wie zal de eerste fieldtester zijn die zijn Bulbusaurs of Ivysaurs in Venusaur vangt of evolueert? Er is veel te verkennen en vele Pokémon te vinden!

De ontwikkelaars zijn continu aan het leren en ze kunnen niet wachten om Pokémon Go te delen met de wereld. Blijf op de hoogte voor meer details.

Voor de engelse berichtgeving verwijzen we jullie naar de officiële Pokémon Go site:
http://pokemongolive.com/en/post/pokemon-ft-us-start

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.