Sinds 21 juni 2018 om 21:00 uur is het in Pokémon GO mogelijk om vrienden toe te voegen en zogeheten Pokémon GO Gifts naar trainers te sturen in je vriendenlijst. Trainers kunnen zo een Pokémon GO Gift uit een verafgelegen deel van de wereld openen om te werken aan de vriendschapsniveau. Daarnaast krijgen trainers een aantal items bij het openen van zo’n Pokémon GO Gift, met als mogelijkheid een Alolan Pokémon Ei (7km). We hebben eindelijk een aantal details over hoe het Pokémon GO Gift systeem werkt en welke items je kunt verwachten, samen met enkele handige tips.

Pokémon GO Gifts – Items

Hieronder vind je een lijst met items die jij kunt ontvangen wanneer je een cadeau opent in Pokémon GO. We hebben alle Itemdrops op Good Friends-niveau in de gaten gehouden en hebben de volgende Pokémon GO Gift Itemdrops ontdekt:

Item Hoeveelheid
Hyper Potion 2
Max Potion 2
Revive 2
Max Revive 2
Poke Ball 5
Great Ball 5
Ultra Ball 5
Pinap Berry 10
Evolutie item 1
Alolan Pokémon Ei (7KM) 1

 

Er is ook het volgende ontdekt achter het Pokémon GO Gift systeem:

 • Beloningen uit de Pokémon GO Gifts worden verdeeld in minimaal twee bundels van de bovenstaande items. Een bundel is bijvoorbeeld 2 Revive, Twee bundels is bijvoorbeeld 2 Revive en 10 Pinap Berries.
 • In de Notificatie-interface worden de itemdrops gecombineerd als de twee bundels dezelfde item bevatten. Bijvoorbeeld: Je ontvangt twee x een bundel van 2 Revive uit dezelfde gift, dan komt er in je Notificatie-interface 4x Revive te staan.
 • Het openen van een Pokémon GO Gift verhoogt zowel het vriendschapsniveau van je vriend als dat van je zelf. Het verzenden en ontvangen van Pokémon GO Gifts is dus een goede methode om je vriendschapsniveau te verhogen.
 • Je krijgt geen Alolan Pokémon Ei als je geen plek hebt in je Pokémon Eggs-interface.
 • Als je een vriend verwijderd en opnieuw toevoegt, wordt het vriendschapsniveau niet verbroken.
 • Je kunt maximaal 5 Pokémon GO Gifts per keer in je Items hebben. Wanneer je 2 Pokémon Go Gifts hebt gegeven, is het weer mogelijk om je Pokémon GO Gifts bij te vullen.
 • Je kunt Pokémon GO Gifts niet verwijderen uit je Items.
 • Je kunt maximaal 20 Pokémon GO Gifts per dag ontvangen en openen.

Het Pokémon GO Gift systeem maakt het gemakkelijk om belangrijke items in te slaan, zoals revives. Houd er rekening mee dat Niantic een limiet op het Pokémon GO Gift systeem heeft ingesteld. Je kunt namelijk 20 Pokémon GO Gifts per dag openen.

Pokémon GO Gifts – Alolan Pokémon Eieren

We kunnen bevestigen dat de volgende Alolan Pokémon uit de nieuwe 7 KM eieren komen, die exclusief verkrijgbaar zijn via het Pokémon GO Gift systeem:

Alolan Pokémon Alolan Pokémon naam
Alolan Sandshrew
Alolan Vulpix
Alolan Meowth
Alolan Grimer

 

Alolan Digglet en Geodude zullen niet beschikbaar zijn, gezien deze tijdens Pokémon GO Fest 2018. Het is nog onduidelijk hoe het met Alolan Marowak en Raichu zit, gezien deze uit een normale Cubone en Pikachu komen. Alolan Rattata zit verstopt en is ook nog niet tevoorschijn gekomen.

Pokémon GO Gifts tips

Helaas kunnen trainers slechts één keer per dag per trainer hun vriendschapsniveau vergroten. Het is dus verstandig om hier strategisch na te kijken om de 90 dagen eenvoudig door te komen. Hier hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet:

 • Verzamel zoveel mogelijk ongeopende Pokémon GO Gifts.
 • Als je een Pokémon GO Gift hebt ontvangen, maar diezelfde dag ook al een vriendschapstaak hebt voltooit, stel dan het openen de Pokémon Go Gift uit.
 • Stuur één geschenk per persoon per dag (ervan uitgaande dat u er geen hebt ontvangen).
 • Omdat u slechts 20 geschenken per dag kunt openen, kiest u verstandig wie u opent en geschenken naar stuurt om de voltooiingen van de vriendschapsopdracht in één dag te maximaliseren.

We wensen iedereen veel plezier met het nieuwe ruil- en vriendschapssysteem!

7 COMMENTS

 1. Ontvangen en openen is dus 20 per dag….. maar ik heb het idee dat je er zoveel kan versturen per dag als je wil….. klopt dat ?

  • Hallo Ronnie,

   Ontvangen net als het versturen van “Gifts” is onbeperkt. Alleen het openen is gelimiteerd tot 25 per dag.

 2. Hoe kun je zien of een vriend een cadeau kan ontvangen?
  Er staat een klein pijltje als je die dag al een gift hebt gestuurd maar je ziet niet of de vriend nog een gift op de stapel heeft liggen. Moet je echt iedere vriend persoonlijk aanklikken ?

 3. Maakt het verschil (in uitgebroede pokemon) van hoe ver in de wereld je het ei gekregen m.a.w hoe verder je vriend woont, hoe betere/zeldzamere de pokemon?

 4. Ik heb 1 in mijn lijst die stuurt alleen gift ik kan hem niks terug sturen omdat hij hem niet opent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.