Het nieuws van gisteren was prachtig, niet waar? Gisteren had Niantic al aangekondigd dat er drie grote functies zullen komen. Deze functies waren nog niet te vinden in de voorgaande APK bestanden. Net als bij de grote updates afgelopen zomer, verstopte Niantic de nieuwe functies diep in hun code-vertakkingsstructuur, weg van de nieuwsgierige ogen van de dataminers van Pokémon GO Hub. Maar vroeg of laat moet de APK gemaakt worden, wat nu het geval is. Maak kennis met APK 0.107.1.

We willen je vooraf waarschuwen, de informatie die wat we hier onder gaan plaats bevat spoilers over aankomende badges, evenementen en Pokémon. Mocht je dus geen spoilers willen, dan raden we het af om nu verder te gaan lezen. De APK is inmiddels al te downloaden op APK Mirror, maar deze al waarschijnlijk binnenkort beschikbaar zijn in de reguliere Play Stores.

Alle informatie bevindt zich onder dit plaatje! 

APK 0.107.1 – Nieuwe Badges

Verborgen tussen alle veranderingen in Pokémon GO zijn vier nieuwe Pokémon GO badges gevonden. Deze badges benadrukken de ruil en vriendschapsactiviteiten en de aanwezige deelnemers worden beloond voor het aankomende Pokémon GO Fest evenement in Chicago.

 

.BADGE_MAX_LEVEL_FRIENDS
.BADGE_TRADING
.BADGE_TRADING_DISTANCE
.BADGE_CHICAGO_FEST_JULY_2018_SAT_NORTH
.BADGE_CHICAGO_FEST_JULY_2018_SAT_SOUTH
.BADGE_CHICAGO_FEST_JULY_2018_SUN_NORTH
.BADGE_CHICAGO_FEST_JULY_2018_SUN_SOUTH

APK 0.107.1 – Nieuwe aanval

Stel je eens voor, een nieuwe exclusieve Water-type aanval is toegevoegd aan de APK 0.107.1 samen met de bijbehorende geluid- en animatie effecten. De aanval is exclusief voor alle starter Water Pokémon. Dit houdt wellicht in dat de volgende Community Day Pokémon Squirtle gaat zijn. De exclusieve aanval genaamd Hydro Cannon of met andere woorden ID 0299, is nu beschikbaar in het spel.

.V0299_MOVE_HYDRO_CANNON

APK 0.107.1 – Alolan Pokémon

Naast de gevonden aanvallen, badges en geluidseffecten is er nog iets anders gevonden in het netwerkverkeer van de APK 0.107.1, namelijk de sprites van alle Alolan-Pokémon. De vormen zijn vanaf deze update beschikbaar in Pokémon GO. Hoe je deze Pokémon kunt vangen en vinden is nog niet bekend. De credits voor deze ontdekking gaan naar Chrales, de reguliere Pokemon GO-netwerkanalist en reverse engineering-master.

APK 0.107.1 – Nieuwe laadscherm afbeelding

Je dacht vast dat na de Alolan Pokémon geen nieuws meer was om te delen. Nou, dat was verkeerd gedacht. In de APK 0.107.1 is namelijk ook een nieuwe laadscherm afbeelding te vinden. Met deze update nemen we dus afscheid van Professor Willow.

APK 0.107.1 – Ruil geheimen

Nou, de meeste informatie met betrekking tot het ruilen zijn al via de officiële kanalen van Niantic gedeeld. Er zijn echter een paar nieuwe dingen die in de APK 0.107.1 te vinden zijn, meestal de verschillende foutmeldingen die kunnen optreden tijdens het ruilen.

Om bijvoorbeeld een Pokémon te ruilen, moet beide trainers aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

 • Jij en je vriend moeten de ruil kunnen betalen.
 • Beide trainers moeten minimaal het laagste vriendschapsniveau hebben.
 • Het dagelijkse ruillimiet van Special Trade, kan niet worden overschreden.

Er gelden aanvullende regels voor Pokémon die je probeert te ruilen:

 • De volgende Pokémon kan niet worden geruild;
  • Mythische Pokémon,
  • Slashed Pokémon (Gespoofde Pokémon),
  • Buddy Pokémon,
  • Gym Defender Pokémon,
  • Niet volledig genezen Pokémon,
  • Pokémon Eieren

En merkwaardig genoeg definieert de game 5 vriendschapsniveaus, plus de extra “niet-ingestelde” vriendschap.

.FriendshipLevelMilestone
.FRIENDSHIP_LEVEL_UNSET
.FRIENDSHIP_LEVEL_0
.FRIENDSHIP_LEVEL_1
.FRIENDSHIP_LEVEL_2
.FRIENDSHIP_LEVEL_3
.FRIENDSHIP_LEVEL_4

We hebben nog 2 dingen die we graag met jullie willen delen!

APK 0.107.1 – Spinda

Verspreid over de APK, met een bijbehorende afbeelding, komt de ondersteuning voor Spinda’s Pokemon GO-release langzaam bij elkaar. In 0.107.1 is er de volledige Pokedex-ondersteuning voor de vormen van Spinda, inclusief de ondersteunende code en de knopachtergrond die nodig is.

.SpindaPokedexDisplayButtonPanel
.<SetupButton>c__AnonStorey0
.spindaPokedexDisplayButtonPanelPrefab
.spindaButtonPanelPool

 

APK 0.107.1 – Speler Reputatie

Naast alles hierboven lijkt het erop dat Niantic eindelijk in-game, client-side tools introduceert om spoofers en valsspelers tegen te gaan: Player Reputation. Volgens de APK-code kan elke speler worden gemarkeerd als:

 • Bot
 • Spoofer

En er zijn een paar codes die te maken hebben met een concept dat ‘herhaalde reputatie’ wordt genoemd. Neem dat met een korrel zout, maar de dataminers konden snel een aantal echte veranderingen zien.

Afsluiting

Zoals je kunt lezen bevat de APK 0.107.1 een aantal grote veranderingen. Wij van Pokémon GO Talk zijn echt benieuwd hoe het ruilen Pokémon GO beïnvloed. In ieder geval zijn we erg positief over de aankomende features en hoe Niantic spoofers en valsspelers gaat aanpakken.

Laat ons in een reactie weten wat jij van de aankomende features vindt.

 

Bron: Pokémon GO Hub

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.