Sommigen van jullie hebben het wel eens meegemaakt. Je hebt net een Gym overgenomen en ziet dat hij gelijk weer wordt aangevallen. Je kijkt om je heen en er is niemand te bekennen. 9 van de 10 keer heb je dan te maken met zogeheten Spoofers. Velen van de Pokémon GO spelers willen dan ook niets te maken hebben met Spoofers. Niet alleen nemen ze vanuit hun huis Gyms over, ze lopen ook nog eens te koop met Regionale Pokémon die ze op een oneerlijke manier hebben gevangen. En dit terwijl het overgrote gedeelte van de spelers door weer en wind gaan. In april 2018 heeft er al een grote banwave plaatsgevonden, voor spelers die op een iOS systeem hebben gespoofd. Ondertussen lijkt een grote gedeelte van deze spoofers weer terug te zijn in Pokémon GO. Toch heeft Niantic afgelopen nacht een artikel geplaatst over de nieuwe 3 Strike Ban beleid. Hierin wordt vermeldt hoe ze omgaan met Pokémon GO spelers die zich niet houden aan de Terms of Service en de Trainer Guidelines.

Strike Soort Effecten Duur
1 Waarschuwing
  • Geen zeldzame Pokémon encounters.
  • Je wordt uitgesloten voor het ontvangen van nieuwe EX Raid-passen.
7 dagen
2 Schorsing
  • Je verliest de toegang tot je Pokémon GO-account.
  • Geen bypass
30 dagen
3 Beëindiging
  • Je verliest permanent de toegang tot je Pokémon GO-account
  • Er kan een beroep worden aangetekend, maar er zal een volledig onderzoek plaatsvinden.
Permanent

 

Niantic heeft ook gedeeld dat niet iedereen drie strikes krijgt aangeboden, omdat sommige acties kunnen leiden tot onmiddellijke beëindiging van het account. Wat betreft wat wordt beschouwd als vals spelen, de lijst is vrij eenvoudig:

  • vervalsing van de locatie (spoofing van de GPS-locatie) en
  • toegang krijgen tot Pokémon GO-clients of backends op een ongeautoriseerde manier, inclusief door het gebruik van software of add-ons van derden.

Met andere woorden, het is van het grootste belang dat je geen IV-checkers gebruikt die rechtstreeks verbinding maken met de servers van Niantic of services waarvoor je Pokemon GO-login vereist is. Deze diensten zullen leiden tot overtreding van de Terms of Service en Trainer Guidelines.

Wat betreft de effecten van dit bericht, is het nog te bezien hoe en wanneer deze zullen worden toegepast, of met andere woorden, zal er een nieuwe “ban wave” plaatsvinden als een gevolg op de publicatie van dit artikel op de ondersteuningswebsite van Niantic.

We hopen jullie voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je interesse hebben in de volledige “Three Strike Ban Policy” dan kun je dat hier lezen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.