Alolan Exeggutor & Pokémon Let’s Go!

0
2504

Aloha Trainers,

Afgelopen nacht zijn de eerste nieuwe delen van de Pokémon franchise aangekondigd, namelijk Pokémon Let’s Go! Pikachu en Pokémon Let’s Go! Eevee. In het aankondigingsfilmpje was duidelijk te zien dat er een bepaalde connectiviteit met Pokémon GO is. Tijdens de aankondiging is Alolan Exeggutor verschenen in Pokémon GO.

Alolan

Het is waar, Alolan Exeggutor spawnt massaal. De lange nek Pokémon verschijnt haast op evenement niveau. De movesets voor Alolan Exeggutor blijven hetzelfde als de normale Exeggutor, wel krijgt hij twee nieuwe aanvallen erbij. Zo krijgt hij de Fast Attack Dragon Tail en de Charged Attack Dragon Pulse. Niantic heeft niet aangekondigd tot hoe lang deze Alolan Exeggutor zal zijn en op welk frequentie zijn spawn-rate blijft. Ons advies is daarom ook om de Pokémon zo snel mogelijk te vangen. Het is nog NIET mogelijk om Exeggcute te evolueren in Alolan Exeggutor, dus vangen is het enige bekende middel. De maximale CP voor Alolan Exeggutor is 2881 in tegenstelling tot maximale CP van 2916 van de normale Exeggutor.

Pokémon Let’s GO! Pikachu & Eevee

De geruchten met betrekking Pokémon Let’s Go bleken waar te zijn, toen Nintendo de spellen afgelopen nacht aankondigde. De Nintendo Switch spellen zijn gebaseerd op de originele Pokémon Yellow spel. De Let’s Go-spellen zullen een connectiviteit hebben met Pokémon GO.

Dit is wat we tot nu toe weten:

  • Er is een nieuwe Bluetooth-apparaat in de vorm van een Pokéball. Het apparaat is zowel voor de Switch als voor Pokémon GO te gebruiken. Voor Pokémon GO werkt het als een GOplus en voor Let’s Go als een Joy-Con. Je kunt een Pokémon opslaan in de Pokéball om er vervolgens mee te kunnen lopen.
  • Er lijkt een ruilsysteem te zijn tussen Let’s Go en Pokémon Go, waar in Let’s Go een GO PARK is, waar je een Pokémon vanuit Go kunt sturen, evenals de optie om vervolgens een “cadeau” in Go te ontvangen dat kan worden verzonden vanuit Let’s Go. De aanname zou zijn dat het cadeau een Pokémon zal bevatten, maar omdat er weinig details zijn, is het onbekend in welke mate het handelssysteem tussen de twee games gaat. Je kunt alleen Kanto-varianten tussen de twee spellen ruilen.
  • De Nintendo Switch spellen hebben een Local 2 Player Co-Op. De vangmechanieken zijn hetzelfde als Pokémon GO. Dit betekend dat je alleen wilde Pokémon in de spellen kunt vangen en dus niet met ze kunt battlen. Tevens kun je Pikachu of Eevee aanpassen in het spel.
  • In de trailer is het te zien dat Pokéride van de spellen (Ultra)Sun en (Ultra)Moon terugkeert in Let’s Go Pikachu & Eevee.
  • Buddy Pokemon zijn terug uit de tijd van HeartGold, SoulSilver, Diamond, Pearl en Platinum.
  • 4 aanvallen zijn nog steeds aanwezig in tegenstelling tot de 2 aanvallen die in GO aanwezig zijn.
  • Pokémon in Pokémon Let’s GO kunnen zowel een Level als CP hebben, zoals weergegeven in de trailer in de rechterbovenhoek van de Clefairy-encounter.
  • Pokémon Let’s GO speelt zich af in de Kanto-regio en bevat de originele 151 Kanto Pokémon evenals een paar Alolan-varianten. Daarnaast bevatten de spellen een nog onbekende Pokémon.
  • Er zullen geen online functies in Let’s GO zijn, alleen de lokale multiplayer is beschikbaar.
  • De release van Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee samen met de Pokéball vindt plaats op 16 november 2018.

Pokémon Quest

Er is nog een ander Pokémon-spel aangekondigd voor de Switch en mobiele telefoons. Het spel gaat Pokémon Quest heten en heeft geen connectiviteit met Pokémon GO. Het draait om avontuur en exploratie en lijkt zo uit de Pokémon Mystery Dungeon spellen te komen. In het spel bestuur je de aanvallende Pokémon, tot het beslissen van hun kenmerken en het gebruiken van items zoals Power Stones. Het is een Fre-To-Play spel, maar geeft wel aan dat er in-app aankomen aanwezig zijn. Pokémon Quest is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch en zal in juni 2018 beschikbaar zijn voor Android en iOS.

Pokémon RPG 2019

Ten slotte kondigde de conferentie aan dat er in de tweede helft van 2019 een andere core-series RPG-game naar de Switch zou komen, met wie weet wat voor functies, dus dit, in combinatie met al het nieuws van de conferentie, is een geweldige dag om een Pokémon-fan te zijn!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.